pondělí, 09 říjen 2023 08:49

Vydařený výlet do Francie a Španělska

Napsal(a)
Poslední společná foto před odjezdem domů (Monako) Poslední společná foto před odjezdem domů (Monako)

Na přelomu září a října se 44 studentů naší školy vydalo na poznávací zájezd. Cílovými destinacemi byla Paříž, Barcelona a okolí a Monako. Čas jsme chtěli využít na maximum a program měli skutečně nabitý. Studenti tak měli možnost poznat město módy Paříž, kde jsme strávili dva dny a viděli všechny hlavní památky. Vystáli jsme si frontu na Eiffelovu věž, navštívili Justiční palác, baziliku Sacre-Coeur ve čtvrti Mortmartre, viděli jsme také katedrálu Notre-Dame či muzeum Louvre a užili jsme si plavbu po řece Seině.

Z krásné a slunné Paříže jsme vyrazili do ještě slunnějšího Španělska, kde jsme našli prostor nejen na poznávání památek, ale i na každodenní koupání v moři. Ve dvou dnech, které jsme strávili v Barceloně, jsme neminuli samozřejmě hlavní památku Barcelony Sagradu Familii, v níž jsme absolvovali i komentovanou prohlídku, a navázali jsme i dalšími památkami od známého architekta Antoni Gaudího – Casa Milà nebo Casa Batlló. Prošli jsme si hlavní třídu La Rambla či navštívili akvárium. Barcelonu shora jsme si vychutnali na kopci Montjuic, kam nás vyvezla lanovka. Protože stadion FC Barcelona Camp Nou je v rekonstrukci, navštívili jsme místo něj olympijský stadion.

Kromě Barcelony jsme strávili den také v Tosse de Mar plavbou na lodi s proskleným dnem do místních jeskyní a kolem pobřeží. V Blanes jsme poznávali flóru v botanické zahradě Marimurtra.

Se Španělskem jsme se po čtyřech dnech rozloučili a vrátili se do Francie, tentokrát však na den do malebného jihofrancouzského městečka Arles, kde žil nějakou dobu i Vincent van Gogh, a na poslední den jsme zamířili do druhé nejmenší země světa Monaka. Je to luxus na 2 km2 – drahá auta, jachty, pěkné domy, kasino Monte Carlo. K tomu azurové moře…

Celý zájezd probíhal hladce a v pohodě. Mnohé jsme poznali a vrátili se plni zážitků a dojmů. Studenti zvládli celý zájezd bez ztráty kytičky a mají na co vzpomínat. Také veškeré zázemí, jako ubytování, autobus i služby průvodkyně Lenky, bylo fajn.

Číst 318 krát Naposledy změněno pondělí, 09 říjen 2023 08:53

AKTUÁLNĚ Z GYMNÁZIA