pátek, 12 duben 2024 09:46

Pohodový výlet v Londýně

Napsal(a)
Fotografie z akce Fotografie z akce

V pátek 5. 4. jsme s 38 studenty vyrazili na pětidenní výlet do Londýna. Autobusem jsme dojeli na Greenwich a celý výlet jsme zahájili u nultého poledníku a na Greenwich marketu. Po krátké procházce kolem Královské observatoře jsme absolvovali příjemnou plavbu lodí po Temži, kterou svým humorným výkladem o památkách okořenil kapitán lodi. Ten jsme ještě viděli Buckingham palác a Trafalgar square.

Další den jsme začali na London Eye, ale zlatý hřeb výletu přišel po dobrém obědě v podobě fish&chips a brownie, kdy jsme se přesunuli do studia Harryho Pottera. Tam se studenti mohli kochat doslova tisíci rekvizit, kostýmů a předmětů použitých ve filmech o Harry Potterovi a koupit si také suvenýry.

Následující den si každý vybral podle zájmu – Muzeum Madame Tussauds, British Museum nebo jen prostě volnost a nákupy. Všichni jsme se také svezli v doubledeckeru, opět došli na Trafalgar square a přešli přes nejnovější most přes řeku Temži – Millenium. Výhledem na nejstarší most Londýna – London Bridge jsme se s Londýnem prakticky rozloučili. Autobus nás vyzvedl opět v Greenwich.

Co se týče počasí, poručili jsme dešti (pršet poprvé za celou dobu začalo asi čtvrt hodiny po našem odjezdu), nikoliv větru – ten foukal snad pořád.

Někteří ze studentů využili příležitosti a šli se podívat na stadion ve Wembley na fotbalový zápas nebo jeli do Wimbledonu okouknout tenisový areál.

Všichni měli možnost ochutnat typické britské jídlo fish&chips a anglickou snídani.

Číst 121 krát

AKTUÁLNĚ Z GYMNÁZIA