pátek, 07 červen 2024 05:31

Fantazie ve finále soutěže Eurorebus

Napsal(a)
Fotografie z akce Fotografie z akce

Ve středu 5. 6. se na půdě VŠE v Praze uskutečnilo celorepublikové finále vědomostní soutěže E.ON Eurorebus. Tato soutěž je spíše zeměpisná, ale v testu se setkáte i s otázkami z dějepisu, biologie, českého jazyka a matematiky. O významu soutěže svědčí fakt, že při úspěchu ve středoškolské kategorii jste přijati na dvě vysoké školy. Přítomni byla i Česká televize a Český rozhlas. Ve finále se utkaly nejlepší školy celé České republiky. Už účast ve finále byla velkým úspěchem. Naše gymnázium reprezentovala třída sekunda a vítěz krajského kola třída kvarta.

Naše kvarta ve složení Lucie Kubášová, Anna Johanová a David Fleischmann musela přijet z kurzu z Božího Daru. Ač byli dost unavení, tak stejně zazářili. Bronzové umístění je opravdovou fantazií, jelikož jsme za sebou nechali mnoho renomovaných a prestižních gymnázií.

Sekunda ve složení Kryštof Frýba, Jan Lánský a Adam Michálek nebyla vyhlášena mezi nejlepšími 10 účastníky. Děkujeme všem za skvělou reprezentaci našeho gymnázia a moc si vážíme tohoto velkého úspěchu.

Číst 300 krát

AKTUÁLNĚ Z GYMNÁZIA