středa, 26 duben 2023 04:12

Druhé ročníky na Děčínsku aneb Kdo nezažil, nepochopí

Napsal(a)
Ilustrační fotografie Ilustrační fotografie

Díky možnosti Ústeckého kraje vyrazily i druhé ročníky na třídenní vzdělávací a poznávací pobyt na Děčínsko a okolí. Tato akce slouží jako podpora regionu a jeho turismu po ničivém požáru Českého Švýcarska.

Ubytování v Aqua Hotelu Děčín bylo opravdu úžasné. Součástí hotelu jsou totiž venkovní bazény a hotel je propojen i s místním Aquaparkem. Není tedy žádným překvapením, že jsme si po dva dny užili vodních radovánek do sytosti.

První den krom aquaparku jsme ještě stihli návštěvu zajímavé Zoo Děčín a krásných vyhlídek na Pastýřské stěně.

O druhém dni se ale už nyní vypráví legendy. Výjezd do Kamenického Šenova začal tak, jak se předpokládalo. Návštěva ikonické Panské skály byla za deště, ale my jsme se brzy schovali do nedaleké sklárny Jílek. Tady nás jeden z majitelů po přivítání provedl sklárnou a zasvětil do fungování kompletní sklářské výroby. Pozorovat skláře u rozžhavených pecí byl opravdový zážitek a celá exkurze byla velmi poučná i zajímavá. Pak už se mělo jen jít pohodovou trasou na Zámecký vrch u České Kamenice a pak přímo do města. Jenže tady začal neočekávaný Survivor. Nejprve totálně zničená cesta od lesáků, takže jsme se brodili džunglí lesa. Když už se zdálo, že je svízelů konec, cesta mezi poli byla kompletní bažinou. Na pěknou zříceninu tak vyrazila již jen část výpravy. Naštěstí již docházelo ke změně počasí, takže se dalo částečně proschnout. I tak to byl velmi náročný pochod, takže obdiv všem statečným.

Celý pobyt i přes adrenalinový zážitek se velmi vydařil a jsme moc vděční, že jsme se této akce mohli zúčastnit. Děkujeme všem, co nám to umožnili.

za 2.A Martina Kopecká a za sextu Vadim Všetula

Číst 393 krát Naposledy změněno středa, 26 duben 2023 05:47

AKTUÁLNĚ Z GYMNÁZIA