Mgr. Martina Kopecká

pondělí, 29 květen 2023 07:59

DEN V KŮŽI DOSPĚLÁKA

V pátek 19. 5. 2023 se žáci kvarty zúčastnili tradiční projektového dne „Jeden den v kůži dospěláka.“ Spolu se svými rodiči nebo příbuznými strávili jejich pracovní den. Cílem projektového dne je dopřát žákům zkušenost s reálným pracovním životem a možnost vidět a na vlastní kůži prožít pracovní strasti a slasti svých blízkých.

Za všechny postřeh jednoho studenta: „Konečně vím, proč je mamka tak unavená.“

Děkujeme všem rodičům a zaměstnavatelům, že nám umožnili realizaci tohoto projektového dne.

I v letošním školním roce využili studenti našeho gymnázia služeb Městské knihovny v Litvínově a absolvovali zde zajímavé výukové programy. Žáci druhých ročníků si zahráli na detektivy a hledali knihovnického fantoma. V průběhu pátrání si prohloubili čtenářskou gramotnost a seznámili se s knihovnickým systémem řazení knih.

Studenti 1.A se zúčastnili programu „Učební není mučení“ zaměřeného na metody efektivního učení. Věříme, že informace zde získané využijí při svém studiu na gymnáziu, a že čas strávený v knihovně se pozitivně odrazí na jejich studijních výsledcích.

Děkujeme pracovnicím knihovny za realizaci zajímavých vzdělávacích lekcí a vstřícný přístup.

pondělí, 29 květen 2023 07:32

SEKUNDA V KUTNÉ HOŘE

Třída sekunda absolvovala dějepisnou exkurzi do Kutné Hory. V tomto krásném městě si žáci prohlédli Chrám svaté Barbory, kde je provázela erudovaná průvodkyně a získali mnoho informací o této do seznamu UNESCO zapsané památce. Další zastávkou byl Vlašský dvůr a mincovna, kde si děti zkusily ražbu pražského groše. Ten jim zůstal na památku. Poslední část programu se odehrávala v nedalekém Sedlci, kde si žáci opět pod vedením zkušené průvodkyně prohlédli kostnici. Podle ohlasů dětí byla právě tato část zlatým hřebem programu. V tercii nás čeká historicko geografická exkurze do Prahy, na kterou se všichni těšíme.

IMG 20230524 WA0001 IMG 20230524 WA0002 IMG 20230524 WA0003

V pátek 16.9. se třída Oktáva vypravila do Oblastního muzea v Mostě, kde se zúčastnila vzdělávacího programu na téma Velká mostecká stávka. Studenti vyslechli poutavou přednášku od muzejního historika Mgr. Jiřího Šlajsny a pracovali s krásně ilustrovaným pracovním listem. Celý program byl zajímavou sondou do dějin 20. století na Mostecku.

Děkujeme Mgr. Šlajsnovi za exkluzivní výklad a těšíme se na další projekty v Oblastním muzeu v Mostě.

AKTUÁLNĚ Z GYMNÁZIA