Bc. Karel Klenor

pondělí, 09 říjen 2023 10:19

Adaptační pobyt kvinty

Ve dnech 5. - 6. 10. 2023 se žáci ze třídy kvinty vydali na Klíny, kde strávili se svým novým třídním učitelem dva dny plné zážitků a aktivit. Společně s žáky jsme se moc nasmáli při tvoření loga naší třídy, či při zdolávání místního lanového centra. Třešničkou na dortu byl večer plný her, který jsme si všichni moc užili. Počasí bylo krásné a společný pobyt byl velmi pohodový. Určitě se budu těšit do budoucna na další společné zážitky.

pátek, 07 červenec 2023 20:30

D&D

Po dvou letech jsme úspěšně dovedli dobrodružství našich hrdinů v deskové hře Dungeons and Dragons až do konce. Děkuji za zajímavou a zábavnou zkušenost!

pátek, 07 červenec 2023 20:20

Wellbeing - dílna

V posledním týdnu si žáci naší školy mohli vyzkoušet různé meditační techniky. V našem společném workshopu jsme řešili, co vše spadá pod wellbeing a jakým způsobem stres funguje. S sebou si poté odnesli pracovní list s různými techniky, které jim můžou v budoucnu pomoci.

pondělí, 05 červen 2023 07:29

Intenzivní jazykový kurz

Na malebném místě Boží Dar jsme nedávno hostili intenzivní jazykový kurz, který se stal vzrušující a obohacující událostí. Účastníky kurzu byli žáci z kvarty, kteří se celý týden plně věnovali studiu anglického a německého jazyka.

Naše výuka nebyla pouze o tradičních hodinách v lavicích, nýbrž jsme se rozhodli oživit ji soutěžemi a natáčením videí. Výsledné filmy byly velmi povedené a zachytily nadšení našich žáků při procvičování jazyka.

Neměli jsme však jen hlavy zabořené v učebnicích. Měli jsme také příležitost poznat okolí Božího Daru a prozkoumat místní kulturu a historii. Tato zkušenost nám umožnila lépe porozumět bohatému dědictví tohoto regionu.

Celý kurz byl naplněn nejen úsilím a učením, ale také radostí a smíchem. Naše skupina se rychle spojila a vytvořila prostředí vzájemné podpory a přátelství. Byli jsme svědky nejen zdokonalování jazykových dovedností, ale také osobního růstu a sebevědomí našich žáků.

Právě finišuje poslední mezinárodní setkání partnerů, v rámci projektu Erasmus+. S partnery jsme vyhodnotili přínos projektu, diseminaci a budoucí směřování naší spolupráce. Projekt jako takový je možná u konce, ale naše spolupráce stále pokračuje.

pondělí, 19 prosinec 2022 21:43

Erasmus+

V rámci projektu Erasmus+ Integrating Digital Learning se ve dnech 12. 12. až 16. 12 uskutečnila výměna zahraničních studentů z turecké Adany. Během workshopů se dozvěděli, jak zefektivnit spolupráci, komunikaci a bezpečnost na internetu pomocí digitálních aplikací.

Velké díky patří hostitelským rodinám, které se ochotně ujaly návštěvy a přispěly tím k celkové spokojenosti zahraničních studentů. Budeme se těšit, že v příštím pololetí vyrazíme do Turecka my, zdokonalíme nově nabyté dovednosti a prohloubíme vzájemnou spolupráci.

AKTUÁLNĚ Z GYMNÁZIA