Vytisknout tuto stránku
středa, 15 březen 2023 20:26

S Příběhy našich sousedů v Kadani

Napsal(a)

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devátých tříd základních škol a tercií a kvart víceletých gymnázií. Ti se za doprovodu svých učitelů a lidí z Post Bellum na několik měsíců stanou rozhlasovými nebo televizními dokumentaristy.  Mají za úkol vyzpovídat pamětníka, natočit vzpomínky, digitalizovat fotografie a vytvořit rozhlasovou, televizní nebo psanou reportáž či dokument. Nakonec musí vystoupit před publikem a výsledky své práce představit veřejnosti a odborné porotě.

Tohoto projektu se pro letošní školní rok zúčastnily také dva týmy z našeho gymnázia. Tým z tercie (Buck Stephanie Marion, Drechslerová Sofie, Frýbová Laura, Hrbková Adéla, Kubášová Lucie) a tým z kvarty (Dieu Anh Le, Lázinková Kamila, Valkovičová Tereza). Od října obě skupiny poctivě pracovaly na výše zmíněných úkolech. V úterý 14. března na slavnostní prezentaci v Kadani oba naše týmy spolu s dalšími skupinami z Kadaně, Chomutova a Jirkova představily před publikem a porotou výsledky několikaměsíční práce.

Porota složená z historika, novináře a učitelky potěšila naše týmy pozitivní zpětnou vazbou. Jejich práce i prezentace hodnotila jako velmi zdařilé.

Více na https://www.pribehynasichsousedu.cz/chomutov-jirkov-kadan/kadan-a-jirkov-2022-2023/

Číst 609 krát