Co nás čeká...

 po 15.12.2025po 22.12.2025  
Lyžování Itálie (výběr žáků)
 po 22.12.2025pá 02.01.2026  
Vánoční prázdniny
 po 05.01.2026  8:00–  
Začátek vyučování po vánočních prázdninách
 st 21.01.2026  16:00–18:00  
Den otevřených dveří II.
 čt 29.01.2026  12:45–  
Předání výpisu pololetního vysvědčení
 pá 30.01.2026  
Pololetní prázdniny
 po 02.02.2026pá 06.02.2026  
Jarní prázdniny
 pá 20.02.2026  19:00–  
Maturitní ples (4.A + oktáva)
 so 21.03.2026so 28.03.2026  
LVK 1.A a kvinty
 po 23.03.2026čt 26.03.2026  
Pracovné právní týden (3. ročníky)
 čt 02.04.2026po 06.04.2026  
Velikonoční prázdniny
 st 08.04.2026  
MZ PČ PP ČJL

Dne 3. listopadu 2025 jsme se zúčastnili exkurze do cukrovaru v Dobrovicích a pivovaru v Nymburce. Během exkurze jsme získali cenné informace o výrobních procesech dvou tradičních českých produktů – cukru a piva.

Na začátku dne jsme navštívili cukrovar v Dobrovicích, kde jsme se dozvěděli, jak se cukrová řepa zpracovává na cukr. Průvodce nám podrobně vysvětlil jednotlivé fáze – od příjmu řepy až po získání finálního cukru, který prochází procesem krystalizace a balení. Zajímavostí bylo, že některé vedlejší produkty výroby, jako jsou zbytky z řepy, jsou využívány jako krmivo pro zvířata nebo k výrobě bioenergie.

Po Dobrovicích jsme zamířili do pivovaru v Nymburce. Během prohlídky jsme se dozvěděli, jak se pivo vyrábí – od výběru kvalitního ječmene, chmele a vody až po samotné vaření piva, které probíhá v několika fázích. Součástí exkurze byla také návštěva starých pivovarských sklepů a ochutnávka piva přímo z pivovaru.

Exkurze nám poskytla nejen praktické poznatky o výrobě cukru a piva, ale také nás seznámila s moderními technologiemi a ekologickými principy, které se v těchto výrobních procesech uplatňují. Děkujeme všem organizátorům za skvělý zážitek!