úterý, 27 únor 2024 08:54

Skvělé výsledky v okresním kole zeměpisné olympiády

Napsal(a)

Ve středu 21.2. se v SVČ Most uskutečnilo okresní kolo zeměpisné olympiády pro všechny kategorie a naši studenti tam předvedli opravdu fantastické výsledky.

Kategorie A – 6. třídy. Alica Struharňanská postoupila do kraje z 2. místa, když měla stejně bodů, jako vítězka. O pořadí rozhodlo až druhé kritérium práce s atlasem. O úžasném výsledku svědčí fakt, že Alica získala 94 bodů ze 100 možných. Sofie Malíčková byla 11. a Rehel Ott 19.

Kategorie B – 7. třídy – Naši tři studenti se krásně seřadili na předních pozicích a to hned za sebou. Bronzový skončil Jan Lánský, 4. Kryštof Frýba a 5. Adam Michálek

Kategorie C – 8.-9. třídy – V této kategorii jsme předvedli naprostou dominanci a obsadili všechna medailová místa. Do kraje postoupili Anna Johanová a David Fleischmann. Jen o půl bodu skončila na 3. místě Lucie Kubášová

Kategorie D – Střední školy – V této kategorii jsme mohli vyslat až 5 zástupců. Na 3. místě se umístil Michal Fikrt,4. Tomáš Kusý, 6. Lucie Švejkarová, 7. Karel Kýček a 8. Anika Marie Buck.

Všem studentům děkujeme za skvělé výsledky a třem postupujícím přejeme do krajského kola mnoho štěstí.

 

Autor článku: Vadim Všetula

Číst 203 krát

AKTUÁLNĚ Z GYMNÁZIA