neděle, 16 říjen 2022 20:55

New York, New York Doporučený

Napsal(a)
Na náměstí Times Square Na náměstí Times Square Mgr. Martin Laxa

Ve čtvrtek 6. října odcestovala skupina 14 studentů na první pocovidovou zahraniční cestu, a to rovnou do města, které nikdy nespí, New Yorku. I když výprava pobyla v největším městě USA pouhé 4 noci, účastníci zhlédli a navštívili pozoruhodnosti, které lze označit za povinné, ale podívali se i do míst, která na programu prohlídky tohoto města nebývají. Studině poznávací zájezd připravil Mgr. Martin Laxa ve spolupráci s žateckou cestovní kanceláří Palmera - Jiří Harajda.

Návštěvu New Yorku si nelze představit bez prohlídky Sochy Svobody, ostrova Ellis Island a jeho imigračního muzea, výjezdu na kdysi nejvyšší budovu světa The Empire State Building, procházku Central Parkem a spousty dalších atrakcí. New York však není jen Manhattan a výprava proto zavítala též do jižního Brooklynu na poloostrov Coney Island a nechyběla ani procházka Corona Parkem v části Queens a fotografie u známé Unisphere, 37 m vysoké zeměkoule. Říká se, že kdo nepřešel Brooklynský most, jako by v New Yorku nikdy nebyl - proto ani 1,8 km dlouhý přechod tohoto architektonického skvostu nechyběl.

Zpět do České republiky se výprava vrátila v úterý 11. října. Všichni přiletěli trochu unaveni, ale se spoustou zážitků a dojmů a na pro mnohé první transatlantickou cestu budou jistě ještě hodně dlouho vzpomínat.

Prvotní impuls v historii naší školy již třetí cestě na americký kontinent vzešel od samotného Jiřího Harajdy, za což jsme moc rádi - díky němu jsme se rozhýbali a probrali se z pocovidové "cestovní letargie". Je téměř jisté, že návštěva USA byla po dlouhé době první, ale určitě ne poslední.

Číst 536 krát Naposledy změněno neděle, 16 říjen 2022 21:31

AKTUÁLNĚ Z GYMNÁZIA